***Wonderful Joy of Life***

By: Mrs Megat aka Jue

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 10-May-2008 01:28 Email | Share | | Bookmark
Asparagus & Udang Can Malican

ummpphhh....yummy
Quote:
JOM MASAK LA PLAKSSSS


Saja nak share recipe ngan sesapa yg singgah kat fp aku. Kalo ada masa cuba la...best gakkss recipe Sheila Rusly ni. Sehingga 'menjilat pinggan' la kalo makan Hubby n anak2 aku mmg suka....sbb...udang kan...masak apo pun sodapppp



Tuesday, 6-May-2008 00:58 Email | Share | | Bookmark
Cantik yer mata dia....

bulat yer mata dia....
Tgk la mata anak bujang aku yg sorang ni, bulat sesgt....geram aku nengok yer. Tp aku tau dah dia dpt mana mata yg cantik mcm tu....ikut aku lah Perasan betol aku ni kan..... Tapi mmg aku sure, mata dia mmg ikut aku. Sbb kalo ikut hubby aku....mata dia kecik sikit dr aku...tapi seksi gitu....



Wednesday, 30-Apr-2008 00:14 Email | Share | | Bookmark
Sekolah ku.....

sekolah....yg byk berjasa pd aku
Hari Sabtu lepas (26/4/08), sekolah aku ada buat reunion tuk batch kitorang, sempena dgn Pertandingan Rugby (Semsas Sevens).....sambil menyelam,minum air la kira yer. So, aku n hubby tak ketinggalan la turut serta dlm memeriahkan lg xtvy ni....Apalagi,jom layan........


Inilah sekolah aku, Aimi & Rosemah. Tempat yg byk mengajar aku erti kehidupan......dan kat sini jugak la tempat aku jumpa ngan hubby aku....


Ni antara kawan2 yg berkelapangan menghadirkan diri tuk jumpa kawan-kawan lama. hmmmm....yg pompuan yer mana yek???? Biasa la...masing2 dah ada commitment kan, may b susah skit nak dtg....mcm aku, luckily aku n hubby mmg from 'd' same school...so.. tak de masalah sgt la nak join xtvy mcm ni.



Gambo ni aku ambik dr Semsas93. Sbb gambo yg aku dan anak aku sempat ambik (nasib baik gaksss anak aku tu boleh diharap tuk ngambik gambo) yg kat atas tu jer...


Nak tgk byk lagi photo....boleh gi kat Azlina's blog

Malam pulak, ada xtvy makan-makan kat umah one of our friend. Gambo......masa ni aku tak sempat nak amik gambo, sbb sibuk sgt beborak (aku kalo dah beborak ni, mmg tak ingat dah nak amik2 gambo ni). Tapi, enjoy jugak la masa mlm ni, sbb masa mlm lg ramai kawan2 yg dtg dan yg dah berfamily tu, bawak anak/isteri dorng....

Quote:
to Rosemah n Aimi, yg excited sgt nak tgk gambo reunion ni....sbb dorg tak dpt dtg, sori.....ni jer liputan yg dpt aku buat tuk korang. Lain kali sudi2 kan la join xtvy batch kita ni, so...tak yah dah aku sibuk2 dok buat liputan tuk korang


1ST TIME KENA TAG



Thanks to ibu Qasih sbb sudi tuk share bunga kantan ni ngan sy....at least dpt dah experience cmn nak mengembangkan bunga kantan yg baru setengah kembang ni . Tapi malang sekali, since aku baru lg dlm group ni, kawan yg aku kenal pun, almost sema dah kena tag...so... aku pun tak tau dah nak kembangkan kat sape. Aku cuba je lah siram ari2.....agak2 boleh kembang tak????....
Anyway....aku dedicatekan bunga kantan yg setengah kembang ni untuk sema yg sudi singgah kat fp aku ni....

Quote:
Berikut adalah nama2 mommies yg ibu qasih nak tag..tak tau la kalo dah ter'tag' dek org lain kan..
1. Farahbakty ~ besanku
2. Mella ~ Bunda Nadim
3. Eda ~ mama Aina
4. CTIna ~ ibu AZS
5. mAMA Mira ~ Nafeez
6. Eija-lee
7. Juemeg
8.Syafazul
9. tEha
10.mama elman helmy


Saturday, 26-Apr-2008 02:23 Email | Share | | Bookmark
PKSR 1 2008

a.long n his new truck...hasil dr result exam dia
Citer pasal 1st exam a.long ni, result dia tak lah baguih sgt.... 3A2B je. A - BM1/BM2/Science... B - Math/BI. Tapi tuk memory dia, aku tepek gak la kat fp ni... Mark dia aku tak ingat, yg aku ingat Science jer, sbb 100% ....hehehe... (baguih betul la mama ni kan )

Result dia....mmg tak memuaskan lagi. Anyway, since ni 1st exam dia...ok la...boleh diterima, walaupun 'susah' gak sebeno yer aku nak terima result dia yg mcm tuh. Puas gak la aku meeting ngan hubby aku..... dok memikir cara cmn nak bg a.long ni rajin skit belajo....sbb dia ni maleh skit....budak laki kan...asyik ingat nak main jer....

Untuk exam a.long ni, aku n hubby dah janji ngan dia tuk bg RM10 tuk setiap A yg dia dpt. So, tuk exam yg ni....dia dpt la RM40 aitttt...telebih la plakss. Tu sbb dia dpt Science 100%. Kalo dpt 100%, dpt RM 20. Duit tu ikut dia la nak guna tuk apa. Tapi anak2 aku ni, biasa la.....apa lagi....beli toys la. Jom tgk apa yg dia beli....


haa....ni lah toys yg dia beli...dia nak beli truck yg lain sebeno yer. Yang lagi mahal la... . Tapi duit yg dia dpt boleh beli yg ni jer....tak pe lah ye a.long, next time cuba lagi....

Quote:
Gambo exam papers dia tak der pulak aku amik, sbb mula2 aku cadang nak amik marks yg kat report card jer, dah summarize sema kan....... Tapi malang yer, report card tak der plak. Aku taye cikgu dia, tuk PKSR 1 mmg tak bagi report card, yg bg yer....masa PKSR 2 n PKSR 4 je.... so, tak dpt la aku nak tepek sema result dia.


Wednesday, 23-Apr-2008 00:01 Email | Share | | Bookmark
Bila angah mengaji...

kalo yg dok tunggang-tebalik ni, tak dok org lain dah...angah la
mama...boleh tak kalo angah tak ngaji??
Entry kali ni pasal angah.... saja nak letak gambo dia.....kebetulan plak masa ni a.long sibuk dok practise skill dia amik gambo masa aku tgh ajor angah ngaji . Bila aku tgk, "o.k gakss gambo yg a.long snap ni".....so, apa lagi...boleh la jd bahan fp aku....

Ngaji kat umah ni bukan la acara wajib anak2 aku, sbb masa kat taska dorang dah belajar kan (aku pun tak larat dah sebeno yer nak ajor kalo sokmo2 kena ajor kat umah .....letih keja lg....tambah plak hubby pun ada kat umah ujung minggu jer....letih melayan kerenah anak2 sesorg) Cuma kadang2 tu bila a.long in 'gud mood' dia ada gaks soh aku ajor dia kat umah. So bila dah dok ajor a.long tu, angah pun 'tepaksa rela' la join sekali....

Tapi angah ni maleh skit kalo aku soh dia ngaji...... Ye la...may b dia pun kecik ngat lg (baru 3thn 8bln), aku dah soh dia ngaji....bukan yer dia paham sgt pun, cuma aku saja nak biasa kan dia ngan budaya ngaji ni. Jom tgk cmn bila angah mengaji.....



Ni pulak....aksi2 notty angah. Dia pose mcm2 n a.long jd tukang amik gambo....


** angah ni mmg d nottiest in 'd' family....aku n hubby pun kadang2 surrender ngan dia. Tapi notty dia ni kadang2 boleh jadi pengubat jiwa gaksss.....


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net