***Wonderful Joy of Life***

By: Mrs Megat aka Jue

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 23-Jun-2008 23:59 Email | Share | Bookmark
A. long & PKSR 2

his new bike
"abg jgn bawak laju2 nehhh"
a.long ngan beskal baru yer
angah dpt la hak mutlak beskal buruk a.long
"best yer dpt beskal baru"
Citer pasal PKSR 2 yg lepas.....cabaran kali nih, kalo a.long dpt 5A, dapat beskal baru......sebeno yer mmg dah lama nak beli beskal baru kat dia, tapi asyik dok tunda jer & since skrg ni dia dah sekolah, so aku n hubby decided kalo kitorang nak bg apa2 kat dia, make it as a reward for him....so, dia pun seronok kan, sbb dia dpt mende2 tu hasil dr usaha dia sendiri

Alhamdullillah, result dia kali ni byk improvement drpd PKSR 1 dulu....walaupun masih tak memuaskan hati aku sepenoh yer lagi Kalo tgk pada result PKSR 2 tuh, core subject...OK, ada peningkatan. Tapi yg aku tak puas hati sekali, BA dia boleh dpt E...drpd A, masa PKSR 1 dulu & aku tau ngaper dia dpt mcm tu.....sbb a.long ni lurus sket....seblm exam, dia taye kat papa dia "papa, kalo BA tu...kena dpt 100 gak ker???" hubby jawab...."papa nak tgk a.long kena dpt 5 subject ni A (core subject la), yang lain tu tak per...." so.... anak aku yg lurus bendol tuh....apa lagi....gamak yer masa exam dia tak baca pun soklan....dia terus taram jer.... sabit la dpt E.....sabo jer lah.....Muzik & Seni....tak heran sgt la, sbb aku mmg tahu a.long ni tak minat sgt bende2yg berseni nih.....tu pasal la dia buat lebey kurang jer....

Tapi hubby dok sibuk pesan kat aku jgn pressure sgt dia....As long as dia still on track, tak ketinggalan dlm pelajaran dia, kira ok la tu.....sbb hubby kata a.long ni mcm aku, easily down (hmmmm....betol ker???? ) hubby pesan "kalo apa dia dapat tak mcm yg aku n hubby harapkan....tak yah la show sgt kat dia, dia ni mudah keciwa....must alwiz puji dia, sambil bg motivation kat dia, baru dia rasa semangat". So.....tepaksa la guna pendekatan yg hubby ckp tu

Quote:
RESULT EXAM A. LONG



Quote:
A. LONG & BASIKAL BARU YER



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net