***Wonderful Joy of Life***

By: Mrs Megat aka Jue

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 16-Jul-2008 00:45 Email | Share | Bookmark
Alahai Azam....

aku pulak yg terasa 'ngilu' bila tgk kaki dia mcm nih
cmn pun, azam steady jer....
hubby puye idea....soh bungkus kaki ngan plastik
misi tak bertauliah...papa
beso ni la luka dia
balun ngan sock, sbb buas sgt...tak dok diam
nak g mandi ni....
tempat kejadian
ashtray ni elok campak kt sungei jer
Hmmmm.....kalo ikut yer, aku maleh nak letak citer pasal Azam lagi kat entry terbaru nih....tp sbb ada peristiwa sket yg menimpa dia...so, tepaksa la letak gak, kalo tak....basi

Nak tau apa jadi kat dia???? Jumaat lepas (11/6) pas aku balik keja (almost 7.00pm dah masa tuh)....dia mcm biasa la, dok kehulu-kehilir merangkak sana sini. Masa tu aku baru jer bukak notebook, nak dok layan tenet la konon yer.....cmn pun aku mmg nmpk la dia kat depan mata aku ni...

Tapi, tgh baru jer sibuk dok nak layan tenet nih, tiba2 aku dengo dia menangis ....'legat' jugak la. Aku ingat kan kenapa, bila pegi kat dia....ya Allah....ibu jari kaki dia dah bedarah ....byk plak tuh, masa aku angkat dia, menitik2 gak la darah yer....tau sbb apa??? ashtray (tempat habuk rokok) hubby, tejatuh atas ibu jari kaki dia, ashtray tu atas tv kabinet & dia try nak amik bende tu....mmg berat la ashtray tu, hubby buat sendiri & it is 'stainless steel'....byg kan la....berat tak berat bende tu bg Azam, tebelah gak la ibu jari kaki dia n dlm plak tuh.

Nasib baik gak a.long ada. Masa tuh dia balik jap, sbb nak minum air, dahaga la tu......sibuk dok main beskal ngan kawan2 dia..... tapi bila tgk kaki adik dia bedarah mcm tuh, dia pun suspend gak....baguih yer a.long ni....dia ni prihatin sket kat adik2 dia.... dia dah dok sibuk ckp kat aku soh bawak gi klinik.....& sambil tu tlg la mende2 yg patut, yg aku suruh.....aku call hubby, masa tu dia tgh on d way nk balik keja....nasib baik gak mmg ari tuh dia suppose to balik rumah, kalo tak sian gak kat dia kena balik dr Kemaman tu just tuk tgk Azam.....hubby pun soh bawak gi klinik cecepat. Tapi tau la kan...aku sesorang, bukan senang gak nak bawak dia gi klinik dlm keaadan dia menjerit n tak dok diam mcm tuh....aku tawakal jer....dok bungkus kaki dia ngan kain napkin.....nak tahan darah dia la....Alhamdullillah, tak lama pas tu, darah dia pun berenti, tak berenti totally la, tp tak la heavy mcm masa mula2 td. So aku pun lega la sket, sbb kalo tak....tepaksa gak la aku bawak gi klinik sendiri. Aku pun sapu minyak kat dia, then tampal plaster sementara tgu hubby balik.

Bila hubby balik, mula2 dia ingat kan tak teruk sgt sbb masa tu azam pun dah senyap & boleh dok ligat lg gi merata....kaki dia masa tuh bebungkus ngan plaster...so, hubby tak nmpk lg cmn luka yer. Azam mcm biasa....still boleh merangkak lagi. Masa dia dok gi sana sini, plaster dia pun tebukak.....baru hubby surprise tgk...." beso ni mama" hubby ckp...terus ajak aku gi klinik. Sampai kat klinik, terus gi jumpa doktor, tak yah la nak tgu turn lelama...doktor kata tak perlu jahit sbb darah dia dah berenti, cuma dia soh bawak gak gi spital, tuk x-ray.....worried if anything happend pd kaki dia, sbb doktor ckp, tulang baby ni lembut, so kalo patah pun, kita tak nmpk....mesti kena x-tray....masa tuh kitorang sema tak makan mlm lg, sbb ingatkan nak g klinik kejap jer....so, hubby ckp "gi esok la ma...." tp aku risau, takut bangun tido esok pagi, makin teruk......ajak gak la hubby gi mlm tuh...mlm tuh pukul 12 mlm baru kitorang makan, sbb dok kat spital lama sgt nak tgu azam yer x-ray....cmn pun, dpt la tido lena mlm tuh....sbb tau dah kaki baby tak der apa2.....

tgk la kat bawah ni....cmn teruk yer kaki dia.....





Hubby siap ckp nak wariskan ashtray tu kat Azam bila dia beso nti , sbb dia sorang la yg mmg 'admirer' betol kat ashtray tuh. Abg2 dia dulu, tak heran pun kat ashtray papa ni. Tapi Azam....pantang nmpk, mesti dia sibuk nak ambik puye.

Perggghhhhh.....1st time aku buat citer pjg mcm nih Mcm best plak...merapu-meraban mcm nih ......Sori la kalo boring plak membaca citer aku ni yer


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net